opc_loader

Vochtig huis? Koop een luchtbevochtiger!

Een goede luchtvochtigheid in huis is essentieel als u wilt genieten van gezonde lucht. Een te droge lucht zorgt voor vervelende problemen zoals een droge keel en uitgedroogde meubelen en een te hoge luchtvochtigheid werkt juist weer schimmelvorming in de hand.

Hebt u last van veel vocht, condens en schimmelplekken dan is de kans groot dat de lucht in uw huis een te hoog luchtvochtigheidspercentage heeft. Een luchtontvochtiger of luchtdroger kan hierbij helpen en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis weer op een ideaal niveau wordt gebracht.

Een luchtontvochtiger kopen doet u bij NoviSell, want hier vindt u de beste luchtontvochtigers tegen de aller scherpste prijzen! Daarnaast komt iedere luchtontvochtiger met 2 jaar garantie en betaalt u achteraf!

Hoe meet ik de luchtvochtigheid in huis?

Tegenwoordig meten we bijna alles, maar iets als de luchtvochtigheid in huis wordt vaak vergeten. We hebben er de apparaten, kennis en mogelijkheden niet voor en dus vergeten we het maar even. Ondanks dat we nota bene 80% van de tijd in huis doorbrengen is de luchtvochtigheid dus een ondergeschoven zorgenkindje.

Met een simpele hygrometer kunt u voor een paar tientjes constant de luchtvochtigheid in huis meten en waar nodig overgaan op actie. Ook kunt u in grove lijnen zelf waarnemen of het mis is in huis. Hebt u ’s avonds last van condens, veel schimmelplekken of muffe geurtjes. Ook dan is de kans groot dat een te hoge luchtvochtigheid hiervan de oorzaak is.

Het beste wat u dan kunt doen is een luchtontvochtiger kopen en deze problemen direct aanpakken.

Hoe ontstaat een hoge luchtvochtigheid?

Met alleen al onze dagelijkse bezigheden in huis produceren we als gezin gemiddeld 11,5 liter vocht per dag. Tijdens het douchen, tanden poetsen, koken, handen wassen en ga zo maar door. Als de ventilatie in huis dan niet voldoende is en dit vocht niet weg kan, verzamelt het zich op de koudste plekjes in huis. De opeenstapeling van vochtige lucht werkt dan een hoop problemen in de hand.

Is een luchtontvochtigers kopen voldoende?

In een luchtontvochtiger wordt vochtige lucht tot ca. 9 – 16 graden afgekoeld waardoor het zal condenseren. Vochtdeeltjes zullen zich hechten aan de koude delen in de ontvochtiger en langzaam naar de opvangbak lekken. De ‘nieuwe’ lucht zal door de condensor weer opgewarmd worden tot kamertemperatuur om vervolgens weer met een ideale luchtvochtigheid de kamer in te worden geblazen.

Een luchtontvochtiger kopen, morgen in huis!

Een luchtontvochtiger is dus het apparaat dat van grote waarde kan zijn bij de bestrijding van vochtige plekken en schimmelplekken in huis. NoviSell heeft verschillende topmerken luchtontvochtigers in het assortiment, allen direct uit voorraad leverbaar.

Bestel hem vandaag voor 22:00 uur en heb hem morgen al in huis! Al onze luchtontvochtigers komen tevens met 2 jaar garantie en kunt u achteraf betalen!