opc_loader

De ideale luchtvochtigheid in huis is van enorm belang

Hoeveel uur per dag brengt u binnenshuis door? Grote kans dat dit 80% van uw dagelijkse bezigheden betreft. Het is dan ook logisch dat de luchtvochtigheid in huis ideaal moet zijn, zodat u geen last krijgt van vervelende bijwerkingen.

Met de luchtbevochtigers en luchtontvochtigers van NoviSell houdt u de ideale luchtvochtigheid in huis vast en zult u ook binnenshuis genieten van goede lucht!

Artikel 1 tot 19 (van de 19 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 19 (van de 19 artikelen). Resultaat:1

Hoe meet ik de luchtvochtigheid in huis?

De luchtvochtigheid in huis is op verschillende manieren te meten. Zo zijn er gespecialiseerde bedrijven die dit zeer nauwkeurig kunnen doen en daar waar nodig kunnen verhelpen. Maar voor iedereen die er geen honderden euro’s aan kwijt wil zijn is een simpele hygrometer al voldoende. Hygrometers zijn zeer goed te betalen, maar geven u een goed inzicht in de vochtigheid van de lucht in huis.

Natuurlijk kunt u de luchtvochtigheid in huis ook zonder apparaten checken. Hebt u vaak last van condens in huis, dan is de kans groot dat het te vochtig in huis is. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Hebt u vaker last van een droge keel, lijken lederen banken uitgedroogd en is uw houten dressoir dof geworden? Dit zijn allemaal tekenen van een te lage luchtvochtigheid.

Wat is de ideale luchtvochtigheid in huis?

Grofweg wordt gezegd dat een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent voldoende is.  Binnen deze marge zou de luchtvochtigheid in huis een ideale waarde hebben. In dit geval raden wij u dan ook aan om te blijven doen wat u altijd al doet en de luchtvochtigheid zo te houden.

Als de vochtigheid echter lager of hoger is, dan is het tijd om in actie te komen. Een lagere luchtvochtigheid zorgt er namelijk voor dat zuurstof slechter wordt geleid wat concentratieproblemen op kan leveren. Daarnaast is het voor uw gezondheid ook niet gezond en kan het allergieën voor stof mijt opwekken en een droge keel veroorzaken. Om maar niets te zeggen over het effect dat het op uw meubilair zal hebben.

Te vochtige lucht is echter ook weer niet goed, want dit werkt het ontstaan van schimmels, et cetera in de hand. Schimmels en bacteriën zijn in een te hoge mate ook weer schadelijk voor uw gezondheid.

Hoe houd ik de luchtvochtigheid op een ideaal niveau?

Merkt of ziet u dat de luchtvochtigheid in uw huis niet zo is als wat hij zou moeten zijn, dan is het tijd om hier iets aan te doen. Er zijn verschillende manieren om dit effectief aan te pakken en deze manieren verschillen nog al in prijs.

De veruit meest succesvolle oplossing zijn het plaatsen van luchtbevochtigers of luchtontvochtigers, afhankelijk van de situatie in uw huis. De meeste van deze apparaten meten de luchtvochtigheid in huis en schakelen in zodra dit nodig is. Is de lucht te droog dan zal de luchtbevochtiger deze voorzien van extra vocht, de luchtontvochtiger doet het tegenovergestelde.

Zoals gezegd is een goede luchtvochtigheid in huis van enorm belang voor uw eigen gezondheid en die van uw geliefden. NoviSell heeft voor u de apparaten op voorraad waarmee u dit preventief en effectief kunt behandelen. De luchtbevochtigers en ontvochtigers kunnen morgen al bij u in huis zijn en komen met 2 jaar garantie!