opc_loader

De beste stoomreiniger en stoomcleaners vindt u bij NoviSell

De tijd dat u met een emmertje sop en dweil door het huis is inmiddels verleden tijd. De herinnering zijn mooi, maar de komst van de stoomreiniger is nog mooier. Nog nooit reinigde u uw vloer zo grondig en snel!
In een stoomreiniger kan het water tot wel 100 graden worden verwarmd, waardoor water om wordt getoverd tot hete, bacteriedodende stoom. Vervolgens wordt dit onder druk uit de stoomvoet gespoten en worden hardnekkige vlekken, vieze geurtjes verwijderd en bacteriën gedood. 

Artikel 1 tot 20 (van de 26 artikelen). Resultaat:12VolgendeToon alles
Artikel 1 tot 20 (van de 26 artikelen). Resultaat:12VolgendeToon alles

Een stoomreiniger is dan ook in ieder huishouden perfect te gebruiken. Uw kindje zonder gevaar over de vloer laten kruipen en een heerlijke frisse vloer doet een mens goed. Iedere vloer kan dan ook wel een beurt van de beste stoomreiniger gebruiken en deze heeft NoviSell voor u.

Jarenlange ervaring op het gebied van stoomreinigers hebben er voor gezorgd dat NoviSell dé plek is voor het kopen van de beste stoomreiniger. Uitstekende service en stoomreinigers uit voorraad leverbaar, zodat u er morgen al van kunt genieten!

De beste stoomreiniger kopen?

Lees deze informatie eerst voordat u tot het kopen van een stoomcleaner overgaat.

Steeds meer mensen reinigen met het gebruik van simpele stoom. Een erg makkelijke manier om schoon te maken, maar erg effectief. Er zijn echter steeds meer verschillende stoomreinigers te koop, waardoor het lastig kan zijn de juiste cleaner eruit te pikken. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een stoomcleaner of stoomreiniger?

Wat doet de stoomreiniger?

In een stoomreiniger wordt water aan de kook gebracht en de stoom die ontstaat zorgt voor een hoge druk. De hete stoom wordt uit de stoomcleaner geperst, wat een krachtige schoonmaakstraal tot gevolg heeft. Zo maakt u schoon zonder het gebruik van chemicaliën die erg gevaarlijk kunnen zijn. Tegenwoordig is het gebruik wat water al voldoende voor een goede reiniging, want bijna alle (99,9%) van de bacterieën worden gedood door de stoom. Hierdoor hoeft u nooit meer bang te zijn dat uw kinderen de flessen chemicalieën gaan vinden en wordt u zelf niet meer blootgesteld aan chemische dampen. En wat te denken van de kosten van deze chemicalieën die u dankzij een stoomreiniger niet meer zult hebben.

Wat kan ik met een stoomcleaner?

Een stoomcleaner ondersteunt u in de meest voorkomende en lastige klussen in en om het huis. Gebruik hem in de badkamer om het toilet te reinigen, de wastafel schoon te maken, kranen en de douchekabine te ontkalken, voegen schoon te spuiten en de badkuip er weer nieuw uit te laten zien. In uw woonkamer stoomt u uw bank, stoelen en fauteuils, maakt u uw tafels en kasten schoon en reinigt u uw verwarming en vloer eindelijk eens echt grondig. Maar ook in de keuken en slaapkamer kan een stoomreiniger uitkomst bieden. Reinig uw oven en verwijder aangekoekt eten van uw kookplaat en stoom uw matras, dekens en kussen om ongedierte te doden en nare geurtjes te verwijderen. Uiteraard bent u met een stoomcleaner ook meteen een stomerij voor al uw blousen, overhemden, et cetera. Een stoomreiniger helpt u dus met de vervelendste schoonmaakklusjes. Noemt u het maar op en de stoomcleaner helpt u hierbij, want ook de auto maakt u schoon met de stoomreiniger. Het dashboard, de bekleding, de wielen, alles zal er weer als nieuw uitzien. Net als al uw kozijnen na een schoonmaakbeurt met de kracht van stoom.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een stoomreiniger?

Uiteraard is niet iedere stoomcleaner hetzelfde. Er zijn verschillende eigenschappen die nogal eens van elkaar verschillen. Koop dus niet direct de eerste stoomreiniger die u ziet, want het kan dan wel eens gaan tegenvallen. Hieronder vindt u verschillende technische eigenschappen die u eens dient te bekijken bij uw stoomreiniger.

Bar

Hoeveel druk zit er achter de stoom van de stoomreiniger? Iets wat toch van groot belang is bij de aanschaf van een stoomcleaner. Een stoomkracht van 1,5 bar is voldoende voor een goede stoomreiniger. Natuurlijk geldt hoe hoger het aantal bar, des te sterker is de schoonmaakkracht.

Watt

Het stroomverbruik van de stoomreiniger wordt aangegeven in Watt. Ook hierbij is het logisch dat hoe hoger het wattage is, hoe beter de stoomreiniger zal functioneren. Het belang hiervan staat echter in schril contrast met het belang van bijvoorbeeld het aantal bar.

Waterreservoir

Besef uzelf goed wat u wenst te doen met uw stoomreiniger. Voor langdurig gebruik is het raadzaam een stoomcleaner met een groter waterreservoir te nemen. U kunt dan een lange tijd doorwerken, zonder het waterreservoir bij te moeten vullen. Voor kleine schoonmaakklusjes volstaat een kleiner waterreservoir.

Regelbare stoom

Wilt u veel verschillende schoonmaakklusjes met uw stoomreiniger doen? Beseft u zich dan dat een stoomreiniger met regelbare stoom van meerwaarde is. Niet iedere klus vereist dezelfde hoeveelheid stoom en het is dan natuurlijk ook super als u dit zelf kunt instellen.

Accessoires

Een stoomcleaner wordt vaak geleverd met handige accessoires. Kijk goed waaruit het accessoirepakket bestaat en wat eventuele aanvullingen kosten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Welke soorten stoomcleaners zijn er?

Niet alleen in uiterlijk en merk zit er verschil tussen stoomreinigers. Ook het takenpakket van de stoomreinigers kan vaak verschillen. Over het algemeen zijn er 3 verschillende stoomcleaners te onderscheiden:

Handstoomreiniger

Een handstoomreiniger is perfect voor de kleinere schoonmaakklusjes in huis. Even snel wat schoonmaken gaat perfect met een handstoomreiniger. Deze stoomcleaners hebben vaak een wat kleinere tankinhoud, maar een stevige stoomkracht.

Vloerstoomreiniger

Speciaal voor het reinigen van vloeren is de vloerstoomreiniger gemaakt. Ze glijden perfect over uw vloer, reinigen hem diep en zijn vaak voorzien van een speciale stoomkop die ook in de hoeken komt. Het waterreservoir van deze stoomreinigers is wat groter, maar hij is dan ook wat zwaarder in gebruik. De stoomkracht is vaak gelijk aan die van een handstoomreiniger.

Multifunctionele stoomreinigers

Deze stoomreinigers kent u van de TV. Het lijken in eerste instantie vloerstoomreinigers, maar zijn voorzien van een uitneembare handstoomreiniger. Ideaal voor als u uw stoomcleaner wilt gebruiken voor kleine schoonmaakklusjes in de badkamer, maar ook voor uw vloer. Het waterreservoir van deze stoomreinigers kan stevig verschillen. Er zijn exemplaren met 1,5 liter, maar ook versies met 0,5 liter. De een is uiteraard handzamer dan de ander.

Hoe duur is een stoomreiniger?

Ook de kosten voor een stoomreiniger kunnen erg uiteenlopen. Een goede stoomcleaner hoeft tegenwoordig niet meer heel duur te zijn en voor €50,- zijn er verschillende stoomreiniger aanbiedingen te vinden die perfect zijn voor huis, tuin en keukengebruik. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Aqua Laser Gold of de Emerio Stoomreiniger. Natuurlijk zijn er ook duurdere varianten te vinden en deze zullen waarschijnlijk ook betere schoonmaakresultaten hebben. De Bissell Lift Off en de Triangle Stoomcleaners zijn wat duurder in aanschaf, maar de schoonmaakresultaten zijn er dan ook naar.

Maak voor uzelf dus goed duidelijk wat u nou verwacht van uw stoomcleaner. Waar wilt u hem voor gebruiken? Kies dan de juiste en niet meteen de eerste stoomreiniger. Voor iedereen is er een goede stoomreiniger te vinden. Het zal uw schoonmaakleven in ieder geval een stuk aangenamer maken. Bij NoviSell vindt u voor iedere portemonnee en ieder wensenpatroon een passende stoomreiniger aanbieding!