opc_loader

Winterdepressies de deur uit dankzij een lichttherapielamp

Nagenoeg iedereen kent het fenomeen van een winterdepressie. Hoe vervelend ook, veel mensen hebben er al eens mee te maken gehad. De oorzaak ligt niet geheel bij uzelf, want deze winterdepressie ontstaat simpelweg doordat het lichaam niet voldoende licht 'binnen' krijgt. Als u buiten loopt absorbeert uw lichaam licht en gebruikt dit om het dag- en nachtritme goed te kunnen regelen.

Logischerwijs wordt uw lichaam in de zomer prima voorzien van dit benodigde licht, echter in de donkere winterseizoenen kan een gebrek aan daglicht ontstaan. Dit gebrek aan daglicht is één van de grootste oorzaken van de winterdepressie. Lichttherapie is hiervoor de oplossing en nagenoeg voor iedereen geschikt.

Niet voor niets maken bijna alle psychiatrische poliklinieken en GGZ-instelling inmiddels gebruik van behandelingen met een lichttherapielamp.

Lichttherapielampen, zonlicht in een bolletje

Bij lichttherapielampen wordt het daglicht middels een heldere, onschadelijke straling gesimuleerd en door uw lichaam opgezogen. Hierdoor krijgt uw lichaam toch dat benodigde licht binnen, ook op donkere winterdagen. Hierdoor krijgt uw lichaam de juiste stoffen om het dag- en nachtritme vast te houden en niet in een winterdepressie te raken. Een lichttherapielamp kan dan ook zomaar de oplossing zijn voor slaapklacht of het bestrijden van een jetlag.

Lichttherapielampen zijn onschadelijk

In tegenstelling tot infraroodlampen en UV-lampen is een lichttherapielamp niet schadelijk voor uw lichaam. Uw lichaam neemt de straling op via uw ogen en het is dan ook niet schadelijk om in de lichttherapielamp te kijken. U kunt een lichttherapielamp dus ook gewoon gebruiken tot het lezen van de krant, het kijken van uw favoriete TV-programma of tijdens het koken. Een dagelijkse behandeling van 20 tot 30 minuten kan al voldoende zijn om de dagelijks benodigde hoeveelheid licht in uw lichaam te krijgen.

Kosten lichttherapie vergoed

Wist u dat steeds meer ziektekostenverzekeraars de kosten voor lichttherapie vergoeden. Lichttherapie kan zoals gezegd een (winter)depressie wegnemen. Steeds vaker schrijven artsen dan ook een lichttherapielamp aan als 'medicijn'. De kosten voor aanschaf van zo'n lamp worden in sommige gevallen vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Wilt u hier zeker van zijn, vragen bij uw zorgverzekeraar staat vrij!

Lichttherapielamp, het medicijn tegen uw winterdepressie

Een lichttherapielamp heeft in het verleden inmiddels bewezen een zeer effectief en gezond medicijn te zijn tegen een winterdepressie. Ook ter voorkoming van deze depressie raden wij het gebruik van een lichttherapielamp aan.

Bij NoviSell vindt u verschillende lichttherapielampen die ieder iets speciaals hebben. Kleinere lampen voor gebruik op kantoor of juist grotere lichttherapielampen voor gebruik in uw eigen lichttherapiesalon.

Bij NoviSell koopt u altijd met leveringszekerheid en betaalt u achteraf!

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1