opc_loader

Fonduesets

Fonduen is misschien wel één van de meest veelzijdige manieren om gezellig met vrienden en familie te genieten van een heerlijk diner. Met z’n allen rondom een elektrische of vuurgestookte fonduepan allerlei verschillende gerechten en ingrediënten proberen en ondertussen genieten van elkaars aanwezigheid.

Fonduen is één van de meest populaire funcookingactiviteiten en dat is niet voor niets. Met fonduen kun je alle kanten op, zelfs als nagerecht kunt u fonduen. NoviSell heeft verschillende handige fonduesets direct uit voorraad leverbaar!

Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1

Fonduen kan op verschillende manieren

Kaasfonduen, traditioneel maar heerlijk!

Fonduen kent zijn oorsprong in de 18e eeuw in Zwitserland, maar werd pas in de 20ste eeuw een stuk bekender. Fonduen komt van het Franse fondre, wat smelten betekent. Hier begon het hele succes van fonduen dan ook mee, want de kaasfondue wordt gezien als de traditionele manier om te fonduen.

De ‘echte’ Zwitserse kaasfondue bestaat uit een Gruyère kans, al dan niet verdund met witte wijn. Hierin kunt u stukjes brood, aardappelen, uitjes, augurken en nog veel meer in dopen. U bent zeer vrij en u bepaalt wat lekker is. Experimenteer dus met verschillende ingrediënten en ontdek wat u het lekkerst vindt.

Experimenteren kan ook met het soort fondue-kaas. Bent u verzot op Goudse kaas, smelt dan deze in de elektrische fonduepan en geniet van een Hollandse Fondue-avond!

Vleesfonduen, ongezond maar een topper

Fonduen is zoals gezegd zeer veelzijdig en het houdt dan ook niet op bij een lekkere kaasfondue. Ook vleesfonduen is bezig om een stuk populairder te worden en dat is ook logisch. We mogen allemaal wel eens ongezond doen en vleesfondue past prima in dit straatje.

Vleesfonduen doet u in hete plantaardige olie. Hierin bakt u uw favoriete lapje vlees om hem daarna met de meest vette, smeuïge en slechte sausjes op smaak te brengen. Misschien een niet zo’n heel gezonde fondue variant, maar des te lekkerder toch?

Fonduen met uw favoriete vis

Bent u een visliefhebber? Niet getreurd, want ook dan kunt u lekker gaan fonduen. Maak een heerlijke visbouillon en doe deze in de fonduepan. Vervolgens kunt u op dezelfde manier als met de vleesfondue uw stukjes vis bereiden om hier vervolgens van te kunnen genieten met de lekkerste sauzen.

Op z'n Chinees

Chinees fonduen is iets wat minder bekend is in Nederland, maar eigenlijk werkt ook dit niet heel veel anders dan de standaard vlees- of visfondue. Maak uw eigen bouillon en vervolgens kunt u bepalen welke ingrediënten u hierin gaat dompelen.

Chinees fonduen is zeer breed van smaak, u bepaalt namelijk zelf welke smaak uw fondue bouillon heeft. Een lekkere pittige bouillon is heerlijke met stukjes kip, maar ook een mildere bouillon kan heerlijk zijn met uw favoriete ingrediënten. Als u het maar lekker maakt!

Fonduen met de zoetekauw

De meeste populaire fondue van de zoetekauwen onder ons is natuurlijk de chocolade fondue. Wat is er nou lekkerder dan een pannetje met gesmolten chocolade klaar te hebben staan en samen met uw geliefde stukjes fruit, marshmallows en cake door de chocolade te halen? Mega romantisch en een garantie voor een gezellige avond!

Met fonduen kunt u zoals u ziet alle kanten op. Voor iedereen is er wel een manier om te genieten van de kunst van fonduen. Daarom selecteerde NoviSell de beste fonduepannen en meest complete fonduesets, waarmee u direct aan de slag kunt.

Neem morgenavond maar vrij, want dan kan de fonduepan al bij u op tafel staan!