opc_loader

Hoe houd ik mijn stoomreiniger werkend?

Stoomreiniger schoonmaken

Steeds meer huishoudens worden afhankelijk van een stoomreiniger. Na zijn succes te hebben bewezen verdwijnt de oude emmer en mop in de vuilnisbak en komt de volledige druk op de schouders van uw stoomreiniger. Erg lastig dus als uw stoomreiniger het begeeft, want wat moet u dan?!

We krijgen regelmatig stoomreinigers ‘defect’ retour, waarbij de stoomuitstoot na verloop van tijd flink is afgenomen. Ondanks dat we dit nagenoeg altijd netjes op kunnen lossen met een nieuw apparaat, is dit probleem in veel gevallen te voorkomen.

Met deze X tips zorgt u ervoor dat u uw stoomreiniger met zorg behandelt en goed onderhoudt, zodat u jarenlang kunt genieten van uw trouwe schoonmaakhulp!

1. Gebruik hem zoals het hoort

Misschien één van de meest voor de hand liggende, maar daarmee ook de meest vergeten oplossing: Gebruik het apparaat zoals het gebruikt hoort te worden. Iedere stoomreiniger van NoviSell wordt geleverd met een uitgebreide handleiding, waarin verschillende tips staan vermeld voor het gebruik van de stoomreiniger.

Deze regeltjes en tips zijn er echt niet om vervelend te doen, maar simpelweg omdat de producent de ervaring heeft dat uw stoomreiniger met deze tips langer en beter blijft werken

2. Eens in de 2 maanden ontkalken

Het water dat uit onze waterleiding komt bevat kalk. In de ene regio is het water wat ‘harder’ dan in de andere regio, maar uit ieder leiding stroomt kalkhoudend water. En laat een stoomreiniger nou een gruwelijke hekel hebben aan kalk.

Kalk hoopt op en slibt de leidingen van een stoomreiniger dicht. Hierdoor krijgt de hete stoom te weinig ruimte om zijn weg naar de voet te vinden en ontstaat er een te hoge druk in het apparaat. Om deze reden zijn bijna alle stoomreiniger, zoals de Aqua Laser Gold, voorzien van een overdrukventiel. Als er stoom uit dit ventiel komt, dan is het tijd om te kijken wat de oorzaak is.

Kalkvorming is één van de grootste oorzaken van het minder functioneren van een stoomreiniger, maar is gelukkig gaat te verhelpen.

Stoomreiniger ontkalker is speciaal ontworpen voor een duurzame reiniging van iedere stoomreiniger. Vul het waterreservoir daarom eens in de twee maanden met het speciale ontkalkingsmiddel en spoel het apparaat en zijn leidingen hiermee door. Eventuele kalkvorming wordt hiermee opgelost en het apparaat kan zonder problemen blijven doen waar het goed in is.

Bekijken

3. Gebruik gedestilleerd water

Voorkomen is beter dan genezen! Het is dan ook beter om te voorkomen dat kalk de overhand krijgt in uw stoomreiniger. Gebruik gedestilleerd, kalkvrij water in uw stoomreiniger!

Er zijn verschillende hulpmiddelen te verkrijgen waarmee u water kunt ontkalken, zodat u gedestilleerd water krijgt. Sterker nog, gedestilleerd water is tegenwoordig ook gewoon te koop in de winkel. Geweldig natuurlijk voor uw stoomreiniger, maar wat minder voor uw portemonnee.

Maar wist u dat het water uit uw condensdroger ook gedestilleerd is en prima te gebruiken is in een stoomstrijkijzer of stoomreiniger. De watercontainer van uw condensdroger bevat na een aantal wasjes soms wel 5 liter gedestilleerd water. Daar kunt u een behoorlijke tijd van stoomreinigen!

4. Gaat u op vakantie, zorg dat het reservoir leeg is

Bent u van plan om op vakantie te gaan of gaat u uw stoomreiniger een langere tijd niet gebruiken? Zorg dan dat het waterreservoir van de stoomreiniger leeg is. Stilstaand water versterkt kalkvorming en zoals gezegd, kalk is precies hetgeen waar stoomreinigers niet van houden.

Zet het dus op het uw lijstje voordat u vertrekt op vakantie: Leeg het waterreservoir van uw stoomreiniger.

NoviSell, uw stoomreiniger specialist

NoviSell heeft inmiddels jarenlange ervaring op het gebied van stoomreinigers en andere huishoudelijke apparaten. We hebben al heel wat voorbij zien komen en onze heren van de klantenservice staan dan ook altijd voor u klaar om u te voorzien van gedegen en betrouwbaar advies.

Kijk eens in onze stoomreiniger winkel of neem contact op met onze klantenservice.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Dat kunt u hier doen

Waarom NoviSell

voor 23u besteld = morgen in huis*

Gratis bezorging vanaf € 50,-

2 jaar garantie

30 dagen zichttermijn

Gratis presentje vanaf € 60,-

Koop nu, betaal over 14 dagen

Neem contact op

 

 

 

 

 0167 850 774
 03 293 26 04

(ma-vr 09:00 - 18:00u)

contactformulier
(24 uur per dag)