opc_loader

Het lekkerste Kip op Bierblik recept

Kip op Bierblik Recept

Kip op Bierblik recept - eenvoudig maar rete lekker!

De zon laat zich gelukkig weer wat vaker zien en we zijn inmiddels weer wat vaker buiten aan het kokkerellen. Hoogste tijd om eens lekker te experimenteren op uw barbecue! Wat te denken van een Beercan Roasted Chicken! Een malse, langzaam gegaarde kip met een heerlijke touch van bier. Een knallend succes bij zowel de mannen als vrouwen!

Kruiden is zoals bij ieder gerecht enorm belangrijk en volledig naar u eigen smaak te doen. Zo ook bij het kruiden van uw bierkip.

  1. Steek allereerst uw barbecue aan en laat de kolen gloeiend heet worden met bijvoorbeeld een elektrische barbecue starter. Een ideale temperatuur voor de bierkip is 180 graden.
  2. Snijdt een citroen doormidden en wrijf de kip lekker in met het sap. Bewaar één van de helften, want deze gaan we later gebruiken!
  3. Breng de kip vervolgens op smaak met sterke kruiden zoals tijm of rozemarijn en maak het af met peper en zout naar smaak.
  4. Breng hierna de bewaarde citroenhelft in de holte van de kip. Hierdoor zal de kip een frisse citroentwist krijgen.
  5. Open uw favoriete blik bier en plaats deze in bijvoorbeeld een bierkip houder of direct in de holte van de kip. Als u een beercan chicken houder gebruikt, dan kunt u nu de kip over de houder plaatsen, zodat u de kip stevig in de barbecue kunt zetten.
  6. Plaats uw bierkip in het midden van de barbecue, boven de hete kolen en sluit het deksel. Bij een temperatuur van 180 graden zal de kip in ongeveer 60 minuten gaar zijn, de kerntemperatuur van de kip dient hierbij minimaal 76 graden te zijn!

In deze 60 minuten zal het bier verwarmd worden en gaan stomen. Hierdoor krijgt de kip een heerlijke, subtiele biersmaak met zich mee. Tevens blijft de kip lekker sappig en mals. Een gerecht dat u telkens weer versteld laat staan!

Gebruik van een beercan chicken houderBeercan Chicken Houder Kooki

Zorg ervoor dat uw kip stevig in de barbecue staat en dat de barbecue niet omgestoten kan worden. U zult namelijk niet de eerste zijn waarbij de kip omvalt en onder de kolen zit.

Een handig hulpmiddel hierbij kan een Beercan Chicken Houder zijn. Deze houder heeft ruimte voor een blik bier waarover u eenvoudig een kip kunt schuiven. Vervolgens kunt u de kip zeer stevig in de barbecue plaatsen, zonder het gevar dat deze in de barbecue omvalt!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Dat kunt u hier doen

Waarom NoviSell

voor 23u besteld = morgen in huis*

Gratis bezorging vanaf € 50,-

2 jaar garantie

30 dagen zichttermijn

Gratis presentje vanaf € 60,-

Koop nu, betaal over 14 dagen

Neem contact op

 

 

 

 

 0167 850 774
 03 293 26 04

(ma-vr 09:00 - 18:00u)

contactformulier
(24 uur per dag)