opc_loader

Goede thee zetten met een instelbare waterkoker

Goede thee zetten, de juiste temperatuur

De kunst van een goede thee zetten zit hem niet alleen in de goede theebladeren, geduld en een juiste watertemperatuur zijn van enorm belang bij het zetten van een goede kom thee. 

U ziet ze steeds meer, waterkokers met een kek controlepaneel waarmee u de watertemperatuur van het water in kunt stellen. Of opvallende waterkokers met een ingebouwde thermometer, zodat u de watertemperatuur af kunt lezen. Allemaal heel trendy en modern, maar wat heeft u er nou echt aan?

Als u uw waterkoker alleen gebruikt om water sneller aan de kook te brengen, zodat u sneller aan tafel kunt zitten, dan is een dergelijke waterkoker geheel overbodig. Een standaard waterkoker die snel op temperatuur is is dan alles wat u nodig hebt. Als u de waterkoker echter ook wilt gebruiken om goede thee te zetten, dan kan een instelbare waterkoker of een waterkoker met thermometer best wel van pas komen. 

Heet water verbrandt de theebladeren

Een 'standaard' waterkoker kookt het water tot 100 graden, of in ieder geval in de buurt daarvan. Dat is zoals gezegd voor het koken een prima temperatuur, voor het zetten van thee echter funest. Water van ongeveer 100 graden zal de verse theebladeren of thee extracten verbranden. Hierdoor zal de thee bijna direct erg bitter smaken en dat is zonde van de goede ingrediënten die u gebruikt.

Daarnaast worden theebladeren onbruikbaar als deze zijn overgoten met kokend water. Verse theebladeren kunnen normaal gesproken wel 2 à 3 keer gebruikt worden, maar als deze zijn gezet met een watertemperatuur van 100 graden is al het leven uit deze bladeren.

Met een instelbare waterkoker zult u dit probleem niet hebben. U stelt de waterkoker in op de gewenste temperatuur en zet hem aan. Waar een waterkoker normaal afslaat als hij niet meer warmer kan, daar slaat bijvoorbeeld de WK 108054 Instelbare Waterkoker af als de ingestelde temperatuur is bereikt! Hierdoor heeft u de basis voor een goede kom thee binnen handbereik.

Ook waterkokers met een thermometertje kunnen prima dienstdoen tijdens het zetten van een verse kom thee. U leest netjes de temperatuur af en zodra de watertemperatuur is bereikt, schakelt u hem uit!

Welke temperatuur moet ik nou instellen?

Met welke watertemperatuur u uw thee het beste kunt zetten is sterk afhankelijk van het soort thee dat u wenst te zetten. Gyokuro thee is zeer kwetsbaar en moet gezet worden met water van 50 graden, terwijl kruidenthee toch echt het beste gezet kan worden met water van 95 graden. Hieronder vindt u de meest voorkomende thee soorten en hun bijbehorende optimale temperaturen, zodat u maximaal kunt genieten van de smaak!

Groene thee 70 - 80 graden
Witte thee 80 - 85 graden
Zwarte thee 90 - 95 graden
Kruidenthee 95 - 100 graden
Rooibos 95 - 100 graden


Bent u een theeliefhebber en heeft u regelmatig gezellige thee-middaagjes met vriend(innen), dan is een instelbare waterkoker een moetje. Wij hebben verschillende waterkokers die u kunnen helpen bij het zetten van de perfecte kom thee, zoals de WK 108054 Waterkoker van Emerio of de CR 1252 Waterkoker met thermometer!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Dat kunt u hier doen

Waarom NoviSell

voor 23u besteld = morgen in huis*

Gratis bezorging vanaf € 50,-

2 jaar garantie

30 dagen zichttermijn

Gratis presentje vanaf € 60,-

Koop nu, betaal over 14 dagen

Neem contact op

 

 

 

 

 0167 850 774
 03 293 26 04

(ma-vr 09:00 - 18:00u)

contactformulier
(24 uur per dag)