opc_loader

Circulation Maxx gebruikt EMS, maar wat is het en wat doet het met u?

Electro Muscular Stimulation EMS werking

Onze Circulation Maxx, evenals de bekende Revitive en Dr. Ho Electro Stimulator, ze maken er allemaal gebruik van: EMS. Wat is EMS en waarom werkt dit voor u? We horen deze vraag steeds vaker, tijd dus om hierin te duiken en u uitgebreid te vertellen waarom EMS u kan ondersteunen bij uw dagelijkse bezigheden.

Wat betekent EMS?

EMS staat voor Electro Muscular Stimulation en vormt de basis van vele gezondheidsapparaten.

Hoe werkt EMS?

Het woord zegt het eigenlijk al, met elektrische impulsen de spieren stimuleren. Dit is een principe dat ons lichaam eigenlijk ook al automatisch doet. Bij iedere stap spannen spieren aan om daarna weer te ontspannen, wat een pompende werking heeft voor de bloedcirculatie. Niet voor niets raden wij u aan dagelijks voldoende te bewegen om gezondheidsklachten te voorkomen.

Helaas is niet iedereen in staat om dagelijks voldoende te bewegen. Geen tijd, zin of het lichaam kan het simpelweg niet meer aan. Dit is het punt waarbij EMS u kan helpen een gezonde bloedcirculatie te houden.

EMS is een uitstekende ondersteuning om de bloedcirculatie in uw lichaam op gang te brengen en werkende te houden. Door telkens kleine electro schokjes door de spieren te stralen spant de spier zich aan en ontspant hij weer, precies hetzelfde als wat er gebeurt als u een wandeling maakt.

Hierdoor ontstaat een pompende werking van de spieren en wordt bloed sneller en beter door uw aderen vervoerd. Zuurstofrijk bloed kan weer toestromen en zuurstofarm bloed wordt afgevoerd. Daarnaast kan overtollig vocht en afvalstoffen uit de spieren weg worden 'gepompt', zodat spieren sneller herstellen en opgezette onderbenen af zullen slanken.

Is EMS schadelijk voor mijn gezondheid?

Nee, de electro impulsen die door uw lichaam worden gestraald zijn van dermate lage intensiteit dat deze in de basis niet schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen of omstandigheden waarbij EMS wordt afgeraden en waarbij wordt aangeraden eerst contact op te nemen me uw arts:

 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Zwangerschap
 • Sterke onregelmatigheden in de bloeddoorstroming
 • Darmwand hernia of liesbreuk
 • Tuberculose
 • Tumoren
 • Arteriosclerose in een vergevorderd stadium, onregelmatigheden in de vaatdoorbloeding
 • Zware neurologische aandoeningen
 • Diabetes Mellitus
 • Hemofilie


Hoe werkt de Circulation Maxx Electro Stimulator?

De Circulation Maxx richt zich, net als de Revitive, in de basis op de spieren in uw onderbenen. Doordat de bloedcirculatie vanuit deze gebieden wat lastiger is (bloed moet omhoog) is de stimulatie vanuit de voeten voornamelijk gericht op het ondersteunen van de gebruikelijke bloedcirculatie. Beweegt u minder of heeft u een zittend beroep, dan kan de Circulation Maxx absoluut een oplossing zijn om tijdens uw werk de bloedcirculatie op gang te houden.

U kunt de Circulation Maxx echter uitbreiden met verschillende accessoires, zodat u nog gerichter en effectiever probleemgebieden aan kunt pakken. Zo zijn er electro gloves beschikbaar, welke eenvoudig in de Circulation Maxx te pluggen zijn. Zodoende zal via de zenuwen in uw handen electro impulsen door uw lichaam worden gestraald, zodat uw hele lichaam een circulatie boost krijgt.

Tevens zijn er electro pads beschikbaar voor uw Circulation Maxx. De pads plakt u rond spiergebieden die vermoeid of pijnlijk aanvoelen. De elektrische impulsen zullen tot deze spiergroepen doordringen en pijnverzachtend werken. Een ideale hulp om na een workout sneller van spierpijn af te zijn.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Dat kunt u hier doen

Waarom NoviSell

voor 23u besteld = morgen in huis*

Gratis bezorging vanaf € 50,-

2 jaar garantie

30 dagen zichttermijn

Gratis presentje vanaf € 60,-

Koop nu, betaal over 14 dagen

Neem contact op

 

 

 

 

 0167 850 774
 03 293 26 04

(ma-vr 09:00 - 18:00u)

contactformulier
(24 uur per dag)