opc_loader

Met deze 6 tips hoeft u het pulp van uw sapcentrifuge nooit meer weg te gooien!

Wat te doen met pulp?

Juicen, juicen, juicen! We juicen er wat op los in Nederland en dat is goed. Een vers fruitsapje is natuurlijk gezonder dan een glaasje cola, maar wist u dat er bij het juicen in een slowjuicer of sapcentrifuge een hoop vitaminen verloren gaan?

Het pulp wat van het sap wordt gescheiden wordt door de meeste mensen gezien als afval en belandt bijna altijd in de groene bak. Maar dat is precies waar vitaminen en mineralen zich schuil houden en dus enorm zonde om weg te gooien. Daarom leest u hier de 8 tips van NoviSell om juicen nog gezonder te maken en pulp goed te gebruiken.

1. Maak wortelcake

Misschien wel één van de meest gemaakte groentesappen, wortelsap. Alhoewel er van een bos wortelen niet heel veel pulp overblijft, is dit pulp geweldig om te gebruiken door cakebeslag. Zo maakt u een heerlijke wortelcake. Okee, wat minder gezond, maar wel enorm lekker!

2. Voeg toe aan je pastasaus

In een pastasaus voegen we vaak al groenten toe, dus waarom het pulp uit onze sapcentrifuge niet? Voeg het pulp van uw selderij, wortelen of tomaten toe aan uw standaard pasta-saus en maak hem nog gezonder.

 

3. Gezonde anti-kater omelet

Na een avondje stevig doorhalen is een stevig ontbijt/lunch de volgende dag een fijne binnenkomer. Met een slowjuicer maak je natuurlijk de beste anti kater sapjes, maar ook het pulp van de ingrediënten is prima te gebruiken. Voeg het toe aan uw eiermengsel en bak in enkele minuten een stevige, maar mega-gezonde anti-kater groente omelet. 

4. Zondig met een gezonde smoothie

Okee, u hebt 's morgens uw goede daad gedaan en genoten van een heerlijke gezonde juice. Tijd dus om 's avonds een beetje te zondigen met een lekkere smoothie. Een beetje maar, want de pulp van die morgen voeg je 's avonds gewoon door de smoothie. Dit is in combinatie met één van onze smoothie-makers een gegarandeerd succes!

5. Maak een veggi-burger

Iets meer werk dan de eerder genoemde oplossingen, maar het maken van je eigen veggi-burger is misschien wel het mooiste voorbeeld van hoe pulp te (her)gebruiken. Natuurlijk zijn er een hoop basisrecepten voor het maken van je eigen vegatarische burgers, maar een beetje extra groenten is nooit fout. Voeg het pulp van je slowjuicer toe aan het veggi-burger mengsel en wordt nog gezonder!

6. Geen tijd om te gebruiken, gooi het op de composthoop

Heeft u geen tijd om het pulp te verwerken in lekkere gerechten of sapjes? Gooi het ook dan niet in de prullenbak! Pulp is een perfecte toevoeging voor een composthoop. Heeft u een klein groentetuintje, pulp is uitstekend als gezonde compost te gebruiken.

Pulp hoeft dus niet gelijk afval en troep te zijn. U kunt er hele mooie dingen mee doen en tovert afval eenvoudig om in een lekker gerecht. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij zijn dan ook benieuwd waarvoor u het pulp van uw sapcentrifuge of slowjuicer gebruikt!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Dat kunt u hier doen

Waarom NoviSell

voor 23u besteld = morgen in huis*

Gratis bezorging vanaf € 50,-

2 jaar garantie

30 dagen zichttermijn

Gratis presentje vanaf € 60,-

Koop nu, betaal over 14 dagen

Neem contact op

 

 

 

 

 0167 850 774
 03 293 26 04

(ma-vr 09:00 - 18:00u)

contactformulier
(24 uur per dag)